sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Kunnia niille, joille kunnia kuuluu

Maassamme vietetään jälleen itsenäisyysjuhlaa. Tuntuu kuin juhla olisi vain varakkaita varten. Muistetaanko viimeisiä sotiemme veteraaneja todella? Heitä ei enää paljon ole ja mm. Sotainvalidien veljesliittokin on reagoinut siihen ja ryhtynyt myymään omaisuuttaan, joka käytetään niiden miesten ja naisten hyväksi, jotka meille maamme itsenäisyyden lunastivat.
Joillakin paikkakunnilla järjestetään työttömille, varattomille ja muille vähäosaisille omia pienimuotoisia juhliaan, joihin tarjottavat saadaan lahjoituksina. Näin on myös jouluna.
Yksi kansaryhmä maassamme, jotka eivät isiemme uhrauksista ymmärrä, ovat pakolaiset. Heitä maamme politiikot ovat päättäneet kohdella silkkihansikkain. Veteraanin lapsenlapsi neljänsadan euron työttömyyskorvauksellaan ei pystynyt hammaslääkärilaskua maksamaan, eikä yhteiskuntakaan auttanut, koska katsoi, että tulonormi ylittyy juuri ja juuri. Ei saa veteraanin köyhä lapsenlapsi myöskään harrasterahaa kahtasataa euroa - ei! Sehän olisi aivan liikaa! Veltostuvat mokomat lorvailijat ja laiskimukset. Mutta jos ihon värisi on tummempi kuin meidän veteraaniemme jälkeläisten, on kaikki apu, tuki ja turva taattu niiden armosta, jotka linnassa juhlivat itsenäisyyttämme - meidän verovaroin. Niin paljon eriarvoisuutta, hätää ja tuskaa tunteettomat politiikot, jotka omaan napaansa tuijottavat, tuottavat päätöksillään vähäosaisille. Jospa joku vastaisi, minne katoaa järki, tunteet ja inhimillisyys, kun kapuaa eduskuntatalon portaat ja pääsee hyvällä palkalla nappia painamaan? Syytä on meissä jokaisessa - miksi kummassa äänestetään sellaisia eduskuntaan, jotka ajavat vain omaa etuaan ja yhä uudestaan vain? Eivätkö ihmiset osaa ajatella? Vaikka on käytössä yksi ääni, joukkovoimaa on ja sitä pitää käyttää. Olen pahoillani tästä - mutta Suomi kuuluu suomalaisille ja muut lunastakoot olemisen oikeutensa asua täällä samalla kovalla ja kuluttavan raskaalla työllä, jota niin monet kansalaisistamme joutuvat tekemään. Ei etuoikeuksia, ei pään silityksiä ja jos suomalaiselle työttömälle neljäsataa kuussa riittää, pitää sen riittää myös muille. Isämme ja isämme isät eivät taistelleet heidän puolestaan vaan minun, sinun ja muiden suomalaisten.
Mutta - joka tapauksessa - hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

Eija

3 kommenttia:

  1. Olet asian ytimessä, mutta varo, ettei Mahmut lue tätä -tulee pian ja sanoo rasistiksi. Ovat sen verran herkkänahkaisia.

    VastaaPoista
  2. Ääh...
    Hyvä pointti. Tosta samasta asiastahan Suomen uljas ruhtinas Saatana ensimmäinen kertoo kanssa Uudessa evankeliumissa. Ei siinä paljoa ketään arvosteta kun vanhukset ja veteraanit makaa sairaalassa.

    Ps. Tiuran ja useamman muun kansanedustajan kuteita kyyläilin televisiosta. Niihin oli varmaan unohtunut Nova Groupin hintalaput...

    VastaaPoista
  3. Pimeää on aamuin, illoin,
    Sylvesteri lähestyy.
    Luomakunta miettii milloin
    aurinko taas ilmestyy.

    Jänis järsii omppupuuta,
    linnut nokkii jyviä.
    Kettuvanhus ulvoo kuuta
    mietiskellen syviä.

    "Lämpimään on tosi kiirus
    kartuttamaan voimia",
    suunnittelee sikavirus
    tartuttamistoimia.

    Mutta turhaan. Viruspolon
    voimat uupui pakkasiin.
    Mahtoi kaivaa talvikolon
    runoilijan kompostiin!

    Rauhallista Joulua ja onnellista Uutta Vuotta.

    VastaaPoista